دانستن چه نکاتی نگهداری تار را برای ما ساده تر می کند؟

نگهداری از تار

یکی از مشکلاتی که هنرجویان تازه کار در هنگام آموزش تار با آن مواجه هستند، عدم آشنایی از چگونگی نگهداری تار است. نگهداری تار مانند یکی از اولین اصولی است که هر هنرجو باید در ابتدای راه فرا بگیرد.
در این نوشته نگاهی کوتاه و کاربردی به موضوع نگهداری تار می کنیم و با ارائه راهکارهایی به خوانندگان کمک می کنیم تا با این موضوع مهم بیشتر آشنا شوند.

محل نگهداری تار

رطوبت و تاثیر آن بر نگهداری از تار

یکی از مهمترین عواملی که باعث صدمه دیدین به تار می شود، نگهداری این ساز در محیط نامناسب است.
مکان هایی که رطوبت فراوانی دارند می توانند به عنوان دشمنی برای ساز شما تلقی شده و به سرعت ساز شما را فرسوده و غیر قابل استفاده کنند. رطوبت با تاثیر بر روی بدنه ساز آن را می پوساند و اگر این روند برای مدتی ادامه پیدا کند صدمات بازگشت ناپذیری را به ساز وارد می کند.
اگر در محیط های با آب و هوای مرطوب و بارانی زندگی می کنید، این نکته را فراموش نکنید که مهیا کردن شرایط محیطی مناسب برای ساز یکی از اولین کارهایی است که باید یاد بگیرید.

راهکارها نگهداری تار در محیط های مرطوب

تهیه کاور مناسب یکی از ابتدایی ترین راهکارهایی است که می توانید برای این شرایط استفاده کنید.
حتما داخل کاور خود از بسته های ضد رطوبت استفاده کنید. این بسته ها با توجه به موادی که در آنها قرار می گیرد (ژل سیلیکا) نقش مهم در گرفتن رطوبت محیط داشته و خیال شما رو از بابت رطوبت محیطی تا حد زیادی راحت می کنند.
همچنین در منزل خود خشک ترین محل را برای نگهداری استفاده کنید. محل هایی که دور از آشپزخانه و حمام منزل ها هستند می توانند پیشنهاد خوبی باشند.

نکته مهم :

اگر در مناطق مرطوب کشور زندگی می کنید حتما بعد از استفاده ساز خود را داخل کاور آن قرار دهید و از نگهداری تار در اتاق و روی پایه به مدت طولانی اجتناب کنید.

نگهداری تار و عامل تغییر فصل

همیشه حواستان به تغییر فصول باشد. تغییر شرایط آب و هوایی می تواند تغییرات عمده ای را در ساختار فیزیکی تار به وجود آورد.
زمانی که از فصل گرم وارد زمستان می شویم یا در هنگام ورود به بهار،تغییرات عمده و سریعی را در برودت هوا شاهد هستیم و عدم توجه به این موضوع بدیهی می تواند شما را دچار دردسر کند.
اگر به هر دلیلی در هنگام تغییر فصل به مدت طولانی در منزل نیستید ( مسافرت و …) یا از ساز خود استفاده نمی کنید به هیج عنوان تار خود را در فضای باز نگهداری نکنید و با گذاشتن آن در کاور مناسب از آن محافظت کنید.

نگهداری تار و نور خورشید

یکی از ساده ترین موضوعاتی که اکثر افراد از آن چشم پوشی می کنند عدم توجه به اثر ناخوشایند تابش مستقیم نور خورشید به ساز است.
تابش مستقیم نور خورشید می تواند به به ساز شما آسیب برساند. تا جایی که می توانید از این کار اجتناب کنید و اگر می خواهید در فضای باز ساز بزنید، حواستان به مقدار زمان قرار گیری تار در معرض نور خورشید باشد.
نکته مهم :

خیلی از دوستان در اتاق و یا منزل خود تار را در مکانی قرار می دهند که در طول روز از پشت شیشه در معرض تابش قرار می گیرد. شاید در وهله اول این موضوع یک چیز طبیعی قلمداد شود و حساسیتی ایجاد نکند ولی استمرار این موقعیت در طول زمان امکان آسیب را تا حد زیادی بالا می برد و منجر به صدمات جدی به ساز و خارج شدن حالت بدنه آن از حالت استاندارد می شود.

نگهداری تار و تاثیر گرما

یکی از مهمترین عواملی که باعث دفرمه شده ساختار فیزیکی تار شما می شود، عامل حرارت است.
در هنگام زمستان به هیج وجه تار خود را ( حتی در حالتی که در کاور است) در نزدیکی منابع حرارت مانند شوفاژ، بخاری و یا شومینه قرار ندهید. به این موضع دقت کنید که حرارت می تواند تاثیر بسیار سریع در تخریب بدنه ساز داشته باشد و ساز شما رو برای همیشه غیر قابل استفاده کند.

همانطور که مشاهده می کنید عوامل بسیار بدیهی و ساده می تواند نقش مهمی درآسیب رسانده به ساز شما داشته باشند. پس با رعایت و دقت بیشتر به این موضوعات می توانید در نگهداری تار احتمام بیشتری به خرج دهید و آن را سالم تر نگهداری کنید.

 

با ما همراه باشید تا مطالب بعدی باز هم درباره نکاتی مهم در نگهداری ساز تار با شما صحبت کنیم.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان تماس بگیرید