آموزش تار و مهارت های نوازندگی موسیقی ایرانی

آموزش تار

آموزش تار از  جمله دوره هایی است که گذراندن آن به کسانی که شیفته­ موسیقی ایرانی هستند به شدت توصیه می شود. تار از نمادهای موسیقی سرزمین پارس است. موسیقی کهنی که ریشه در تاریخ و فرهنگ ایران زمین دارد.

تار را می توان کامل­ترین ساز موسیقی ایرانی از لحاظ گستردگی صدا به حساب آورد و از این رو گاهی وقت ها با پیانو در موسیقی غرب مقایسه می شود. بداهه نوازی­ های زیبا، کرشمه ­های تاثیر گذار و البته صدای مسحور کننده و پر غم تار از ویژگی ­های منحصر به فرد این ساز است.

هنرجویانی که آموزش تار را شروع می کنند، پس از مدتی با توجه به سعی و کوشش خود و مهارت آموزش استاد قادر خواهند بود تمام دستگاه­ها و گوشه های موسیقی ایرانی را بنوازند.

شاید دور از تصور به نظر برسد اما با تسلط بر تار می ­توانید تمام قطعه ­های ایرانی وغربی را بنوازید. ا­ز دیگر مزایای آَشنایی با این ساز دامنه­ وسیع نواختن نت­هااست که باعث رشد مهارت شنیداری هنرجویان می­ شود. همچنین با توجه به سهولت حمل این ساز، هنرجویان از همان ابتدا می ­توانند با حضور در گروه­های هم سطح ، گروه نوازی را تجربه کنند و بیش از بیش از یادگیری موسیقی لذت ببرند. اگر از جمله هنرجویانی هستید که علاقمند و در تمرین­ها کوشا و جدی هستید، شک نکنید در طول مدت ۳ تا ۴ سال به یک نوازنده­ی خوب و حرفه ­ای تبدیل می­شوید.

ساختار ساز تار

از آموزه ­های مقدماتی که هر نوازنده ای باید آن را یاد بگیرید، شناخت ساختار ساز انتخابی اوست. اگر شما علاقه­ مند به آموزش تار هستید باید درباره­ این ساز،تاریخچه و نحوه­ ساخت آن اطلاعات کافی را کسب کنید.

تار از سازهای زهی مضرابی – زخمه ای  است که در ساخت آن از چوب، پوست، استخوان ، روده چهارپایان  و فلز استفاده می شود. این خصوصیت قابل توجهی است که همه­ اجزای تار ( به جز سیم ­ها ) از طبیعت گرفته می شود و عده ای بر این عقیده اند که به همین دلیل است که نوای تار با طبیعت انسان به راحتی ارتباط برقرار می کند.

تار کاسه­ یک تکه ای دارد که کنده کاری می شود. چوب آن از درخت شاتوت و ترجیحاً جنگلی و نرک انتخاب می شود. دسته­ تار از چوب درخت گردو ساخته می ­شود که خاصیت سفتی و شکنندگی دارد. جنس دسته­ این ساز از آبنوس و استخوان ساق پای شتر است.

تار در ایران و برخی مناطق دیگر خاورمیانه مانند آذربایجان، ارمنستان و گرجستان از جمله سازهای پرشور موسیقی کلاسیک محسوب می شود و بسیار پرکاربرد است.

نوازنده­ تار ایرانی در حالت نشسته، تار را به صورت افقی روی ران پا قرار می ­دهد، به طوری که دسته­ تار  به سمت چپ و کاسه­ صوتی سمت راست نوازنده قرار می­گیرد. نوازنده، سر انگشت­های دست چپ را روی دستان هایی که در طول دسته­ تار بسته شده ­اند، حرکت می­دهد و با مضرابی که در دست دارد به سیم ­ها زخمه می ­زند.

نوازندگان معروف ساز تار

تاریخ موسیقی ایرانی مملو از نوازندگان چیره دستی است که موسیقی ایران با تکرار نام آنها هویت می ­گیرد. افرادی مانند:

آقا علی اکبر فراهانی

 آقا غلامحسین

 میرزا عبدالله

درویش خان که بدون شک موسیقی کلاسیک ایران به آن­ها بسیار مدیون است.

 و همچنین اساتیدی مانند: استاد جلیل شهناز ، فرهنگ شریف ، محمدرضا لطفی ، حسین علیزاده از  جمله نوازنده­های تاری هستند که نام آن­ها برای همیشه در گنجینه­ موسیقی ایران ثبت شده و ماندگار است.

ویدیو آموزش ساز تار

ثبت نام کلاس تار

آموزشگاه آوای سپهر با نشان آموزش درجه یک موسیقی، مفتخر است تا سال­ها تجربه­ خود در آموزش موسیقی کلاسیک را در اختیار هنرجویان علاقه مند به موسیقی قرار دهد. از این رو آموزش تار در آموزشگاه به شیوه­ علمی و توسط اساتید حرفه ای  برگزار می ­شود. شما با شرکت در این دوره، تار را از لحاظ تکنیک ، پرده بندی و صدا دهی ، قطعه ­ها و..به درست­ ترین شیوه­ های ممکن و با برخورداری از تمام جنبه ­های لازم برای حرفه­ای شدن می ­آموزید.

همچنین برای احترام به حقوق هنرجویان و علاقه مندان به آموزش تار، آموزشگاه برای افرادی که قصد آشنایی و شرکت در این دوره را دارند، جلسات معرفی و مشاوره­ رایگان را در نظر می گیرد تا علاقه مندان موسیقی با انتخاب آگاهانه و نه صرفا احساسی، ساز مورد علاقه خود را انتخاب کنند و از نواختن آن لذت ببرند.

برای اطلاع بیشتر درباره زمان برگزاری دوره ها و استفاده از جلسات معرفی آموزشگاه با ما تماس بگیرید. کارشناسان ما با راهنمایی گام به گام، شما را برای انتخاب آگاهانه تر راهنمایی می کنند.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان تماس بگیرید