پیانو یکی از محبوب ترین ساز ها بین مردم و موسیقی دوستان می باشد.در این نوشته به بررسی مزایای یادگیری ساز پیانو می پردازیم. پیانو یکی از سازهای صفحهکلیددار و مشهورترین آنها است. صدای پیانو در اثر برخورد چکشهایی با سیمهای فلزی آن در داخل جعبه چوبی تولید میشود. این چکشها در اثر فشرده شدن کلیدها (کلاویهها) به حرکت در میآیند. سیمهای پیانو به صفحهای موسوم به «صفحه صدا» متصل شدهاند که نقش تقویتکننده صدای آنها را دارد. نواختن پیانو مزایای بسیار زیادی دارد که شاید شما به آن ها توجه نکرده باشید. از جمله مزایای نوازندگی تاثیر زیاد آن در افزایش عملکرد مغز،افزایش توانایی های جسمی و روانی،افزایش اعتماد به نفس و موارد دیگر می باشد. در ادامه به بررسی این نکات می پردازیم.
مزایای یادگیری پیانو
۱.تقویت حافظه و افزایش هماهنگی در عملکرد مغز و گوش
با بالا رفتن سن ، سرعت و عملکرد پردازش مغز کاهش می یابد اما نواختن پیانو باعث تقویت حافظه می شود.همچنین عملکرد اجرایی مغز را نیز سرعت می بخشد و از فراموشی جلوگیری می کند. طبق تحقیقات، با توجه به تأثیر مثبتی که موسیقی در پردازش کلام دارد، افرادی که نواختن ساز را یاد می گیرند، کلمات بیان شده را بهتر به خاطر می سپارند (حافظه ی زبانی). به علاوه، نواختن ساز حافظه ی فعال را تقویت می کند. حافظه ی فعال توانایی ذخیره ی موقت و استفاده از اطلاعاتی است که به شما کمک می کند استدلال کنید، یاد بگیرید و یا کار پیچیده ای را انجام دهید.
۲. افزایش مهارت در علوم ریاضیات و مهندسی
از دیگر مزایای یادگیری پیانو، افزایش مهارت در علوم ریاضی می باشد.با توجه به تحقیقات انجام شده ، سرعت و عملکرد مغزی کسانی که پیانو می نوازند هنگام انجام فعالیت های فکری و استدلالی مثل علوم ریاضیات و مهندسی بسیار بیش تر از دیگر افراد می باشد. نوازنده ها عملکرد بهتری در تصمیم گیری، پردازش و حفظ اطلاعات و شیوه ی تطابق بر اساس تغییر نیاز ذهنی دارند و احتمالا علت این مسأله بیشتر بودن بافت سپید در مغز آن ها است. این عملکردهای اجرایی مغز بیشتر از ضریب هوشی در موفقیت های تحصیلی مؤثر هستند. مفاهیم مختلف موسیقی یعنی نوت ها، آکوردها، اوکتاوها، ریتم و متر، همگی از نقطه نظر ریاضی قابل درک هستند. تحقیقات نشان می دهد میان نواختن موسیقی و رشد مهارت های ریاضی ارتباط وجود دارد. طی پژوهشی مشاهده شد خردسالانی که نواختن کیبورد را یاد می گرفتند در تست استدلال فضایی-گذرا عملکرد بهتری داشتند. استدلال فضایی-گذرا به توانایی تجسم ذهنی اشکال فضایی و درک چگونگی جاسازی آن ها در یکدیگر گفته می شود. پژوهشگران معتقدند که تقویت استدلال فضایی-گذرا موجب بهبود عملکرد در علم و ریاضیات می شود.
۳.افزایش مهارت در یادگیری زبان های مختلف
با توجه به تحقیقات انجام شده ،نواختن ساز نه تنها به مغز در پردازش آواهای موسیقایی کمک می کند بلکه در پردازش آواهای صامت و مصوت در کلام هم نقش دارد. کودکانی که پیانو می نوازند به میزان چشمگیری در تشخیص کلماتی که تنها در یک حرف صامت متفاوت هستند، عملکرد بهتری دارند. این پژوهشگران معتقدند نواختن پیانو حتی بیشتر از مطالعه ی اضافی در تشخیص صداها تأثیر دارد.موسیقی می تواند به کودکان در پردازش کلمات کمک کند. محققان گمان می کنند موسیقی و کلام ویژگی های مشترکی مثل زیر و بمی، زمان سنجی و طنین دارند و مغز از گذرگاه های عصبی یکسانی برای پردازش هر دوی آن ها استفاده می کند. هر چه مهارت های زبانی مثل خواندن بهتر باشند، کودکان در یادگیری تمامی موضوعات، از ریاضیات گرفته تا دروس اجتماعی،عملکرد بهتری خواهند داشت.
۴. افزایش خودباوری و اعتماد به نفس
یکی دیگر از مزایای یادگیری و نواختن ساز پیانو افزایش اعتماد به نفس نوازنده می شود. توانایی اجرا در جمع باعث می شود شخص خودباوری بیش تری داشته باشد. .طی پژوهشی مشاهده شده کودکانی که به کلاس پیانو می رفتند در مقایسه با کودکانی که آموزش موسیقی نمی دیدند، از خودباوری و اعتماد به نفس بیشتری برخوردار بودند.
۵. بهبود مهارت های حرکتی
نواختن پیانو نیازمند هماهنگی دست ها، چشم ها و گوش ها است. کسانی که در سنین کم نوازندگی را شروع می کنند، تقویت مهارت های حرکتی موسیقایی آن ها در بخش های دیگر زندگی شان هم تأثیر گذار خواهد بود. طی تحقیقی مشاهده شد کودکانی که پیانو می نواختند در مقایسه با کودکانی که ساز نمی زنند، عملکرد بهتری در انجام یک مهارت حرکتی غیر موسیقایی داشتند. این عملکرد بهتر در اسکن مغزی آن ها هم مشاهده شد، به طوری که اسکن ها حاکی از قوی تر بودن ارتباطات عصبی در نواحی حرکتی ای بود که به تجسم کردن و انجام حرکات فیزیکی کمک می کنند.
۶. یادگیری پیانو باعث افزایش خلاقیت می شود
یادگیری پیانو و موسیقی، همه چیز را در مورد درک قوانین اساسی و فرم صدای شما بیان می کند ؛ نوشتن آهنگ های خود، ساختن سازوکارها و اجرای مجدد آهنگ های موجود، راه هایی است که موسیقیدان ها از هیچی چیزهایی را کشف میکنند. جای تعجب نیست که تحقیقات نشان داده است ،که بسیاری از افراد موفق در یک برهه از زندگی خود موسیقی را تجربه کرده اند.اگر شما نیز علاقه مند به یادگیری پیانو هستید میتوانید صفحه ثبت نام کلاس پیانو را مشاهده کنید و در صورت داشتن هرگونه سوال با شماره آموزشگاه تماس بگیرید.
من خیلی ساز پیانو رو دوست دارم. ولی خوب سر کار می رم و نمی دونم می تونم به کلاس ها برسم یا نه.کلاس های پیانو چه روز هایی در هفته است؟
سلام دوست عزیز، شما می تونید برای ثبت نام در کلاس های پیانو در کلاس های دو هفته یک بار آموزشگاه شرکت کنید.همچنین می تونید با شماره آموزشگاه تماس بگیرید تا اطلاعات کامل به دست بیارید.