یادگیری موسیقی از سنین پایین تاثیرات زیادی در دوران کودکی و بزرگسالی دارد و دانستن تاثیرات یادگیری موسیقی در کودکان میتواند پدران و مادران را به اقدام برای یادگیری موسیقی فرزندانشان تشویق کند. ما در این مقاله بخشی از تاثیرات یادگیری موسیقی در کودکان را برای شما توضیح خواهیم داد
موسیقی در دوران نوزادی
حس شنوایی انسان از همان دوران جنینی به خوبی فعال است و نسبت به عوامل و محرک های بیرونی تاثیر میپذیرد.در دوران نوزادی نیز کودک نسبت به صدا های مختلف واکنش میدهد و صداهای آرامش بخش مانند لالایی با صدای مادر در آرام کردن کودک تاثیر گذار است.
کودک و موسیقی
در سنین بالاتر و در حدود ۲ سالگی هنگامی که به تدریج توانایی های تکلم و راه رفتن را به دست میآورد، میآموزد چگونه آوازها و صداها را حتی اگر معنی آنها را به خوبی متوجه نمیشود تقلید کند. از این رو با استفاده از این فرصت با هدایت کودک به یادگیری درست و در زمان مناسب میتوان در جهت تقویت این توانایی ها اقدام کرد.
اهمیت آموزش موسیقی متناسب با سن کودک همواره اهمیت زیادی در تاثیر گذاری مناسب و ایجاد انگیزه و اشتیاق در کودک دارد از این رو بهره بردن از افراد متخصص و با دانش در این زمینه از ابتدا اهمیت زیادی دارد.
نتایج و تاثیرات موسیقی در کودکان
موسیقی تمام حواس انسان را تحریک میکند و با تحت تاثیر قرار دادن زندگی کودک باعث افزایش بسیاری از مهارت های او میشود.
یادگیری موسیقی در کودکی باعث تقویت مهارت های ریاضیاتی و زبان در سنین یادگیری این مهارت ها در آینده و بزرگسالی میشود.
یاد گیری موسیقی در اعتماد به نفس کودکان نیز موثر است؛ توانایی نواختن ساز در کودکان باعث ایجاد حس موفقیت و افزایش حس رضایت از خود و اعتماد به نفس او میشود.
تاثیرات موسیقی در حافظه از تاثیرات ملموس و مورد توجه محققان در این زمینه است.افرادی که در زمان کودکی موسیقی یادگرفته اند حافظه شفاهی بسیار قویتری دارند و در سنجش هایی که انجام میشود امتیازات بالاتری را نسبت به افراد همسن خود به دست میآورند.
توانایی نواختن یک ساز در سنین کودکی و نوجوانی و حضور در جمع برای نواختن ساز و هنرنمایی علاوه بر تقویت اعتماد به نفس باعث افزایش مهارت های تعاملی در اجتماع با افراد دیگر در جامعه میشود و این امر تاثیر بسیار مثبتی در آینده و موفقیت های او دارد.
انتخاب ابزار سرگرمی کودکان همواره از چالش های والدین بوده است و با گسترش ابزار های دیجیتال چالشهای بیشتری در این زمینه به وجود آمده است. یادگیری موسیقی و سرگرم شدن کودک با ابزار آلات موسیقی باعث میشود کودک از ابزار های دیجیتال و تلویزیون کمتر استفاده کند کند و این امر در تقویت تمرکز و جلوگیری از کاهش بینایی کودک تاثیر بسیار زیادی دارد.
تقویت احساسات در سن مناسب و در حال رشد کودک از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.ارتباط و درک موسیقی باعث تقویت احساسات عمیق در کودک میشود و باعث آرامش و جلوگیری از پرخاشگری و رفتارهای تند در سنین بلوغ میشود
سن مناسب برای شروع به یادگیری موسیقی
برای اقدام به آموزش کودکان نیازی نیست تا ۱۰ سالگی صبر کنید.متدهای آموزشی و سازهای مختلف برای سنین پایین در کودکان وجود دارد و میتوانید از به فرزندانتان آموزش دهید.
از لحاظ ساختار و توانایی های مغزی سن طلایی برای یادگیری موسیقی حدود ۹ سالگی است اما یادگیری از سنین پایین در تقویت این توانایی ها بسیار تاثیر گذار و مفید است.
یادگیری موسیقی در سنین پایین با یادگیری میتواند با یادگیری ریتم، ملودی و شناخت سازها آغاز شود که این یادگیری ها میتواند در آماده سازی کودک برای نواختن ساز در آینده بسیار مفید باشد.
سازهای مختلفی برای یادگیری موسیقی در سنین بسیار پایین وجود دارد اما از سن ۵ سالگی انتخاب سازهایی مانند ویولن و پیانو مناسب است و از سن ۱۰ سالگی به بعد با افزایش رشد جسمی انتخاب سازهای دیگری مانند گیتار مناسب است.
یادگیری موسیقی در کودکان طبق مطالعات و تحقیقات انجام شده نتایج و اثرات مثبت بسیاری در دوران کودکی و بزرگسالی افراد دارد از این رو اقدام به یادگیری کودکان از سنین پایین بسیار مفید است.همچنین مشاوره و انتخاب اساتید آشنا با آموزش موسیقی به کودکان بسیار حائز اهمیت است.