برای حرفه ای شدن در سنتور چقدر زمان لازم است؟
بیش از ۱۰ سال در آموزشگاه موسیقی آوای سپهر میزبان شما عزیزان و علاقه مندان به یادگیری موسیقی بوده ایم و همواره سوال های زیادی درباره زمان یادگیری سازها از سمت شما پرسیده شده است. یکی از سوال های رایج، درباره زمان حرفه ای شدن در سنتور است.
در این نوشته سعی می کنیم با پاسخ به این سوال، راهنمای کاربردی شما همراهان در این مورد را فراهم کنیم.
زمان یادگیری ساز سنتور چقدر است؟
اجازه بدهید کمی درباره مفهوم زمان در یادگیری سازهای موسیقی بیشتر صحبت کنیم. به عنوان مثال وقتی یک هنرجو قصد ثبت نام در کلاس سنتور دارد و می خواهد یادگیری را شروع کند، می خواهد مسیر روشنی برای پیشرفت خود تجسم کند و فاکتور زمان یکی از معیارهایی است که اکثر افراد در این مورد مبنای اصلی قرار می دهند.
دقت کنید که عوامل زیادی در یادگیری شما نقش دارند. عواملی مثل میزان علاقه شما به یادگیری، زمانی را که برای تمرین اختصاص می دهید، روش درسی که مدرس شما انتخاب می کند و …
اختصاص زمان مناسب برای انجام تمرین های سنتور
اگر می خواهید در آینده نوازنده سنتور خوبی باشید باید وقت مناسبی را برای تمرین های پایه ای اختصاص دهید.
تمرینات پایه ای برای آشنایی شما با ساختار ساز، نحوه صدادهی، چگونگی نشستن و ضربه زدن به سیم ها طراحی می شوند.
هر چه وقت بیشتری را به این نوع تمرین ها اختصاص دهید در آینده نتایج آن را در پیشرفت نوازندگی خود خواهید دید.
نقش مدرس و روش های آموزشی در طراحی تمرین های مناسب:
هر هنرجویی با توجه به استعدادهای متفاوت و نقات قوت و ضعفی که در مراحل یادگیری دارد، احتیاج به تمرین های شخصی سازی شده برای پیشرفت در نوازندگی دارد.
این تمرینات شخصی سازی شده با توجه به موضوعاتی که هر هنرجو احتیاج به تقویت دارد برنامه ریزی می شود. مدرسین آموزش سنتور در آوای سپهر گام به گام و با توجه به نیازهای هر هنرجو روش مناسب را پیشنهاد می کنند و گام به گام درمسیر تمرین ها با ارائه نکات تکمیلی شرایط رشد هنرجویان را فراهم می کنند.
برنامه ریزی برای تمرینات و نقش آن در پیشرفت یادگیری
تنها تلاش مدرس یا ارائه شیوه های مناسب تدریس باعث موفقیت هنرجویان نمی شود. علاقه هنرجو و زمان گذاشتن برای انجام تمرین ها به همان اندازه تلاش مدرس، مهم است.
برنامه ریزی درست برای انجام این تمرین ها نقش موثری در پیشرفت دارد. زمان لازم برای تمرین ها حداقل بین روزی ۳۰ تا ۶۰ دقیقه توصیه می شود.
در صورتی که هنرجو این زمان را به تمرین اختصاص دهد و البته در معرض شیوه تدریس درست باشد بعد از ۳-۴ ماه شروع به نواختن آهنگ های ساده و البته گوش نواز می کند.
در این مرحله هنرجو می تواند برای دوستان و خانواده خود ساز بزند و این موضوع انگیزه مناسبی برا تمرین های بیشتر را فراهم می کند.
شناخت دستگاه های موسیقی و نقش آن در نوازندگی سنتور
با گذشتن از مراحل مقدماتی وآشنا شدن بیشتر هنرجو، وقت پرداختن به مفاهیم جدی تر در موسیقی است. یادگیری ریتم، ضرب، نوانس صدا، رنگ بندی ها و شاید مهمتر از همه شناخت دستگاه های موسیقی.
با توجه به اصالت ساز سنتور در تاریخ ایران زمین و ماهیت انتقال سینه به سینه این هنر، یادگیری دستگاه های موسیقی بسیار مهم است.
با آشنا شدن به دستگاه های مختلف موسیقی ایرانی تسلط هنرجو روزبه روز به ساز سنتور بیشتر می شود. و درک بهتری نسبت به این ساز اصیل بدست می آورد.
آیا بعد از یک سال حرفه ای شدن در سنتور امکان پذیر است؟
اگر همه موارد گفته شده در بالا به خوبی پیش رود هم هنرجو کار خود را درست انجام دهد و هم مدرس و آموزشگاه فضای مناسبی را برای یادگیری فراهم کنند بعد از یک سال هنرجو به باروری و شکوفا شدن نزدیک می شود.
در اینجا لقب حرفه ای را نمی توان به هنرجو اطلاق کرد اما بعد از یک سال هنرجو در دسته میانی قرار می گیرد که برای حرفه شدن و پیشرفت مستعد است.
همراه ما باشید تا در مطالب دیگر وبلاگ درباره حرفه شدن در سنتور و زمان لازم برای آن بیشترصحبت کنیم.