مزیت‌های آموزش موسیقی به کودکان و روش انتخاب بهترین ساز برای آن‌ها

آموزش موسیقی به کودکان

بسیاری از والدین در ثبت‌نام کودکان در کلاس‌های موسیقی تردید دارند. هرچند موسیقی می‌تواند نقش بسیار موثری در رشد مهارت‌های ذهنی و بدنی کودک داشته باشد. در ادامه به ۶ مورد از این مزیت‌ها اشاره می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: آموزش موسیقی کودک و کلاس های گروهی ریتم خوانی کودکان

بسیاری از کودکان تا همینجا هم کلاس‌های تابستانی و فوق برنامه‌ی زیادی را در ساعات آزاد خود جای داده‌اند. به همین دلیل بسیاری از والدین در فرستادن آن‌ها به کلاس‌های موسیقی تردید دارند. هرچند یادگیری موسیقی تاثیر زیادی در رشد کودکان دارد. حتی اگر فرزند شما در آینده به یک موسیقی‌دان برجسته تبدیل نشود، می‌تواند مهارت‌های جدید خود را در یادگیری تحصیلات آکادمیک، صبوری، نشان دادن رفتار مناسب و همکاری با دیگران  به کار بگیرد. در ادامه ۶ مزیت کلاس‌های موسیقی برای کودکان را می‌خوانید.

کمک به یادگیری آکادمیک

موسیقی و ریاضیات رابطه‌ی نزدیکی با یکدیگر دارند. با یادگیری مفهوم ریتم، ضرب و گام‌ها، کودکان تقسیم یک بدنه‌ی بزرگ به بخش‌های کوچک‌تر و مفهوم پیروی از یک الگوی ثابت را یاد می‌گیرند. پژوهش‌ها نیز نشان می‌دهد که یادگیری موسیقی در تقویت ذهن کودکان برای یادگیری ریاضی نقش تاثیرگذاری دارد. استفاده از حافظه نیز بخش مهمی از یادگیری موسیقی است و از این راه حافظه‌ی کوتاه‌مدت و بلندمدت کودکان تقویت می‌شود.

همچنین از این راه فرزند شما با اصول پایه‌ای فیزیک آشنا می‌شود. به عنوان مثال ضربه زدن به سیم‌ها در گیتار یا ویولن کودکان را با مفهوم ارتعاشات هارمونیک آشنا می‌کند. سازهایی مانند درام هم از قوانینی مشابه پیروی می‌کنند.

تقویت مهارت‌های بدنی

سازهایی از جمله پرکاشن به کودکان کمک می‌کنند که حرکت‌های دست، بازو و پای خود را هماهنگ کنند. چنین سازهایی برای کودکان پرانرژی بسیار مناسب هستند. سازهای سیمی و کیبورد نیز نیازمند هماهنگی دو دست هستند. چنین تمرین‌هایی نه تنها هماهنگی بدنی کودک را تقویت می‌کنند، بلکه به آن‌ها کمک می‌کنند در وضعیت‌های بدنی غیرطبیعی، رفتاری طبیعی داشته باشند. تقویت هماهنگی و زمانبندی کودکان را برای حضور در زمینه‌های دیگر از جمله رشته‌های ورزشی نیز آماده می‌کند.

آموزش موسیقی به کودکان

تقویت مهارت‌های اجتماعی

کلاس‌های گروهی به کودکان، همکاری و هماهنگی با سایر افراد را آموزش می‌دهد. در این کلاس‌ها کودک شما با همکاری سایر دوستانش مفهوم‌هایی از جمله کرشندو و اکسلراتو را اجرا می‌کند. اگر کودکی ساز خود را بیش از حد بلند یا بیش از حد سریع بنوازد خیلی زود آن را با سایرین هماهنگ خواهد کرد. تشخیص نقش خود در میان گروه یکی از ضروری‌ترین مهارت‌ها در زندگی است.  همینطور در بسیاری از کلاس‌ها، اساتید کودکان را به تولید موسیقی تشویق می‌کنند. از این راه در کنار یادگیری گروهی هر کودک مهارت رفع اشکال خود را نیز محک می‌زند.

تقویت صبر و انضباط

یادگیری ساز به کودک یاد می‌دهد که هر کار پس از صبر و تکرار مداوم به ثمر می‌نشیند. به عنوان مثال یادگیری ویولن تا حدی زمانبر است. حتی ایجاد صدا با ویولن نیازمند یکسری یادگیری‌های اولیه است که در ابتدا دشوار خواهد بود. یادگیری نوازندگی به کودکان یاد می‌دهد که باید پیش از رسیدن به هدف، ساعت‌ها، ماه‌ها و گاهی سال‌ها تلاش کنند. همچنین در یادگیری گروهی باید برای فرارسیدن نوبت خود صبر کنند و به سایر دوستانشان اجازه‌ی اجرا دهند. در زمان شنیدن موسیقی دیگران و سکوت، کودکان احترام گذاشتن به هم‌رده‌های خود را نیز یاد می‌گیرد.

تقویت اعتماد به نفس

در کلاس‌های موسیقی کودکان اجازه‌ی نقد دارند و در عین حال باید انتقادهای سازنده‌ی استاد را بپذیرند. تبدیل نظرات منفی به تجربیات مثبت به کودکان کمک می‌کند که در زندگی اعتماد به نفس بیشتری داشته باشند. کلاس‌های گروهی نیز به آن‌ها یاد می‌دهد که هیچکس (از جمله خود آن‌ها) کامل نیست. و همه می‌توانند در مهارت‌های خود پیشرفت کنند.

نشان دادن این مهارت‌ها به سایر افراد نیز به رشد اعتماد به نفس آن‌ها کمک می‌کند. پس در زمان صحبت در مقابل جمع نیز اعتماد به نفس بیشتری خواهند داشت. همچنین پیشرفت در نوازندگی نیز اعتماد به نفس او را تقویت خواهد کرد.

آشنا شدن با فرهنگ‌های مختلف

با یادگیری موسیقی و سازهای مختلف، کودکان به تاثیر موسیقی در شکل گیری فرهنگ‌های دیگر آشنا می‌شوند. به عنوان مثال ساز بانگو آن‌ها را با موسیقی آفریقا آشنا می‌کند. همچنین یادگیری ویولن می‌تواند کودکان را با موسیقی کلاسیک آلمان، اتریش و ایتالیا آشنا کند. سازهایی از جمله ویولن و پیانو توانایی اجرای سبک‌های بسیار متنوعی را دارند. به همین دلیل در طول یادگیری ممکن است با سبک‌های کلاسیک، مردمی، جاز و… آشنا شوید. آشنایی با فرهنگ‌های مختلف بسیار مهم است زیرا ذهن کودکان را باز می‌کند و آن‌ها را با تنوع ایده‌ها در جامعه اشنا می‌کند.

پیش از انتخاب ساز به چه نکاتی توجه کنیم

انتخاب ساز کودکان به چند نکته وابسته است:

۱.خود کودک به چه سازی علاقه‌مند است؟ آیا صدای آن را دوست دارد و در نگه‌داشتن و کار با آن احساس راحتی می‌کند؟

۲.توجه کنید که یادگیری ساز زیادی دشوار و در عین حال بیش از حد ساده نباشد.

۳. آیا رفتار و مشخصات فردی کودک با سبک و نوع اجرای ساز هماهنگی دارد؟

۴. به عنوان والدین، آیا توانایی شنیدن ساز برای ساعت‌ها در محیط خانه را دارید؟

۵. آیا کودک شما به یک سبک موسیقی خاص علاقه‌مند است؟ پاسخ این سوال در انتخاب نهایی ساز بسیار مهم است. به عنوان مثال یک نوازنده‌ی ویولن کار سخت‌تری در همراهی با یک گروه موسیقی جاز پیش رو خواهد داشت.

کارشناسان در انتخاب بهترین ساز برای کودکان هم‌نظر نیستند. هرچند اکثر آن‌ها سازهایی از جمله پیانو، پرکاشن، فلوت رکوردر، گیتار و ویولن را به عنوان چند گزینه‌ی مناسب پیشنهاد می‌کنند.

منبع: Parents

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان تماس بگیرید